fbpx

Adventskalender – DIY av jeansfickor

Sy en adventskalender på en kväll.

Adventskalendern är en av årets höjdpunkter för mig. Att få fylla “barnens” adventskalendrar med små gåvor. I år ville jag även sy en ny adventskalender. Jag har länge önskat att sy en adventskalender av bakfickorna från gamla jeans, en till varje dag i väntans tider fram till julafton. Efter att ha samlat på jeans från nära och kära under en längre tid har jag nu äntligen 24 fickor till årets nya adventskalender. Den blev mycket större än jag tänkt mig och en otroligt vacker dekoration på väggen. Nu återstår bara att fylla med 24 stora paket.

Allt du behöver, ser du på bilden nedan:

Så här syr du en adventskalender av jeansfickor, steg-för-steg

 

Du behöver

På varje ficka broderade jag siffrorna 1 – 24.Du kan lika gärna applikera eller bara stryka fast siffrorna om du inte har en broderimaskin. Då ritar du alla siffror, spegelvänt på vliesofixpappret och stryker därefter vliesofixen på baksidan av tyget, klipper ut siffrorna och drar bort skyddspapperet innan du pressar fast på fickorna. Det blir otroligt vackert om du applikerar runt varje siffra med tät sicksack eller någon annan fin söm.

Placerar ut alla fickorna på bakstycket till adventskalendern och nåla fast jeansfickorna med ett par knappnålar. Jag valde att placera siffrorna lite huller-om-buller. Då får man leta lite och det finns fortfarande lite paket här och där i kalendern.

Med symaskinen, en grov jeansnål och sytråd av bomull, sy fast alla fickorna. Jag använde den smala raksömsfoten som jag justerade in så att den matar över den vänstra långa mataren, samt justerade in nålpositionen därefter. Detta gör det enkelt att sy över de höga sömmarna. Sy sakta och med lite längre stygn.

På baksidan av adventskalendern använde jag ett bomullstyg och fållade långsidorna med två parallella stickningar med en grov tråd. Jag använde Wonderfil Spagetti i samma färg som siffrorna och en mörk Konfetti undertråd. Den mörka undertråden ger en fin effekt mellan stygnen tycker jag.

Upptill och nertilll på adventskalendern sydde jag kanaler till en lite kraftigare rundstav. Skurvade fast ögglor i bägge ändor av rundstaven upptill. Så var dventskalenden klar att fylla på med stora paket.

Om du syr projektet och lägger ut i sociala medier, tagga gärna oss @janomescandinavia

Jag ser fram emot att se dina syprojekt!


Marie Eivik

I Marie´s syrum

Slut i lager
39,00 kr
Slut i lager

SAXAR OCH SKÄRUTRUSTNING

OLFA Start Kit Blå

549,00 kr
25,00 kr
Slut i lager
14 495,00 kr

SAXAR OCH SKÄRUTRUSTNING

KAI Rullkniv 45mm

209,00 kr

SAXAR OCH SKÄRUTRUSTNING

KAI Skärmatta 600x1430x2mm

1 798,00 kr

SAXAR OCH SKÄRUTRUSTNING

KAI Pro Sax 250mm

1 198,00 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.