fbpx

Det första renoveringsprojektet i den magiska trädgården

Att ha en skatt rakt framför näsan

Ni vet det där gamla uttrycket om att när man “slutar leta så kommer det”? Det ligger ju något i det där. Inte bara i kärleken, som det ofta är kopplat till, men också i själva livet. Vi söker efter inspiration, glädje, kanske till och med lycka – men hur ofta stannar vi upp och tittar ordentligt på det vi faktiskt har precis framför nästippen?

Förra hösten blev min sambo och jag äntligen med hus. Vårt första hus! Det känns fortfarande overkligt att varje morgon kunna blicka ut över sjön från vardagsrumsfönstret istället för hustaken inne i stan. Vi kan verkligen skratta oss lyckliga.

den helt magiska trädgården som aldrig slutade överraska..

Huset är ett av de tre första som byggdes på den här platsen, närmare bestämt på 30-talet. Det har fortfarande behållt sin charm och smälter otroligt nog in bra trots de nybyggda, pampiga villorna som vilar i bakgrunden.

Det var dock inte det gulliga huset som vi först föll för – utan den fantastiska sjöutsikten och den helt magiska trädgården som aldrig slutade överraska.. Med gamla äppel- plommon- och körsbärsträd, björnbär- och nyponbuskar och ett stort jordgubbsland. I den här trädgården har man haft många underbara sommardagar – det är en sak som är säker!

Precis när vi inte trodde att det kunde bli bättre såg vi den – den mycket robusta, men slitna hammocken som gömde sig vid den vildvuxna Rododendronbusken. Den mögel-liknande gröna färgen var fläckig och man kunde ana rost lite här och var. Plankorna var väderbitna och slitna och den saknade helt tak. Det var då jag insåg att jag precis hittat trädgårdens kanske största skatt.

Nedan ser du en härlig sommarbild på trädgården, en del av kronan på äppelträdet och jordgubbslandet till vänster. 

Före..

Efter!

Den stora förvandlingen!

Efter att ha skruvat isär hela hammocken, putsat, målat och sytt en hel del sömmar, ser den idag helt ny ut, men under ytan vet vi att den här pärlan har stått i trädgården säkert sedan 60-talet. Häftigt eller hur?!

Varma hälsningar,

Matilda

Sömnadsbeskrivning
HANDLA PRODUKTERNA

2 tankar om “Det första renoveringsprojektet i den magiska trädgården

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.