fbpx

En plats du älskar att vakna upp på

  Skapa drömsovrummet

Mars – en månad fylld av överraskningar.
Kommer solen titta fram och bjuda in våren tidigt i år? Eller kommer våra gator fortsätta att täckas av snö? Oavsett vilket tar vi tillfället i akt och uppdaterar sovrummet, så att det känns härligt att vistas där oavsett årstid. Sovrummet bör vara en plats man älskar att vakna upp på och en plats att längta hem till!

Sovrum innan renovering

Sovrummet innan

Blommiga, romantiska tapeter och ett lantligt uttryck.

Förbered inför nya årstider

Det fantastiska med den här månaden är just att den är perfekt för förberedelser. Det är för tidigt att slänga ut solstolen (åtminstone i Norden), men kanske vill vi mer och mer vistas utomhus ändå, så att plocka lite i trädgården blir alldeles lagom. Eller varför inte förbereda inomhus så det känns härligt att åter krypa in i sitt bo när hösten knackar på dörren. För när den stickade tröjan och te-koppen åker fram vill man gärna känna att hemmet är en plats att trivas på. Med små, enkla medel kan man skapa den där avslappnande känslan, som behövs efter många timmars arbetande eller pluggande. Jag vet inte vad du tycker, men jag tycker att sovrummet är en väldigt viktig plats. Det är här jag hämtar ny energi och får en lugn stund för mig själv om jag behöver det.

Renoveringen

Det första steget i renoveringen av sovrummet blev att riva ner tapeten. Det visade sig vara ett mer tidskrävande projekt än vad jag kunnat ana det där med väggarna. Efter några vändor till måleri affären, svettiga kvällstimmar och många tårar lyckades vi äntligen få klart väggarna. Jag hade läst så mycket positivt om kalkfärg innan. Att den var lätt att applicera, man fick vara kreativ i processen, det snygga uttrycket och att den täckte bra – till och med på en målning. Det var en självklarhet att vi skulle ha kalkfärg i sovrummet. Det uppstod däremot en hel del problem för oss i och med att vi hade gammal tapet, dåligt isolerade väggar mm. Vi gav inte upp och resultatet var helt klart värt det.

Det var mycket mer odramatiskt när det gällde textilierna. Jag försöker alltid få in något grönt i rummet och önskade att sy en kruka till en stor växt jag hade. Det är roligt att ändra på något som vi förväntar oss ska vara på ett visst sätt. I det här exemplet något så enkelt som en kruka. Att ställa en växt i en kruka, för att sedan klä krukan i tyg, skapar ett mycket mjukare uttryck. Det är också en fascination för ögat – inte det vi förväntade oss. Det samma gäller tavlor. Det är för många förknippat med fotografier, eller vackert, handmålade konstverk. Så behöver det ju absolut inte vara. Tänk dig hur vackert det kan vara att torka ängsblommor för att sedan rama in dem eller varför inte brodera en fin text eller ett motiv på tyg med din broderimaskin?

Sovrummet efter

Jordnära färger och ett rustikt, bohemiskt uttryck.

En lugn oas med handgjorda detaljer

Vi lever i en tid där vi köper mer saker än någonsin, men jag vill ändå tro att folk försöker bli mer medvetna. Redesign och second hand blir allt mer populärt. Att skapa sitt eget, unika uttryck i kläder, inredning och konst utan att vara designer eller utbildad, endast för personligt bruk, känns som en trend som är här för att stanna. När jag hittade en puff på loppis bestämde jag mig för att ta med den hem och klä om den. Med hjälp av enkla medel skapade jag ett helt nytt tyg och en härlig detalj och sittplats i sovrummet. Jag ser fram emot att mysa in mig i sovrummet, sommar, höst, vinter och vår. Att få vakna upp i en lugn oas med handgjorda detaljer kan inte annat än att bli en bra, inspirerande start på dagen.

Jag hoppas att du gillade förvandlingen! Kom ihåg att hålla ett öga här på bloggen då vi under hela månaden kommer att publicera gratis sömnadsbeskrivningar.

Ta hand om dig,

Matilda

Produkter i projektet

En tanke om “En plats du älskar att vakna upp på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.