fbpx

Gammal kjol blir till omlottblus

Jag älskar att sy om gamla plagg. Det är något med historien, nostalgien och exklusiviteten i det att veta att jag inte får tag i samma tyg någon annanstans. Jag letar ofta i secondhand-butiker efter kläder jag kan sy om. Men det är något helt speciellt att sy om kläder som man själv har minnen till.

Den här kjolen använde mamma när jag var liten. Efter en stund åkte den ned i en kartong med kläder som vi fick använda som utklädningskläder. När vi blev äldre, och det att klä ut sig inte var så roligt längre, hamnade kjolen i mina sysaker.

Det är först nu som jag har vågat att göra något med den. Det är tacksamt att sy om långa kjolar, för de har ofta mycket tyg.

Då är man mycket friare att göra helt nya plagg. Till exempel en omlottblus med volanger och rosett i ryggen.

Ingrid Vik Lysne

I Ingrid´s syrum

Specialtrådar & tillbehör

Bobbinator Beige

149,00 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.