fbpx

Inne- och utomhus hobby

  Från sömnad till hästryggen

Sommaren är här (kanske även skatteåterbäringen) och det är den perfekta tiden att fortsätta med ridningen och spendera ännu mer tid utomhus. Genom hela vintern och början på våren har jag uppskattat att sätta mig ner med en kopp te hemma och sy. Nu kan jag äntligen kombinera mina två favorit sysselsättningar: sömnad och ridning!

Sy dina egna ridkläder

När du syr dina egna kläder, speciellt till en aktivitet, är det viktigt att du kan lita på hållbara stygn. När det kommer till ridkläder så älskar jag idéen av klassiskt monogram och broderi på bland annat skjortor och annat tillbehör.

Anpassa

Om du är en entusiastisk designer kan du designa ett eget broderimönster som du sedan enkelt kan överföra till din Janome Skyline S9 via Wi-Fi. Färdiga broderier är också smidiga att överföra till broderimaskinen. Med Janome´s app, designad för iPad, kan du designa egna design när du är på språng eller när du väntar på att ridlektionen ska börja. Du kan läsa mer om Janome´s appar i App Store.

Matcha med broderi

Det här vackra schabraket quiltades först och sedan la vi till en broderad häst. För att häst och ryttare ska matcha ännu mer, broderade vi samma broderi på ridbyxorna. Du kan även brodera hästens namn på schabraket och annat tillbehör så att de blir unika i stallet.

Funktionella kläder

Alla som rider vet att kläderna blir smutsiga och slitna. Vi använder mönster från Svenska Mönster för att sy vackra, men även funktionella ridkläder. Du kan absolut använda dig av dessa mönster för att sy vardagskläder.

Bli inspirerad och sy månadens projekt

Under Juni månad kommer vi att bjuda på fantastiska sömnadsprojekt för den som älskar hästar. Vi lär dig hur du syr egna ridbyxor, en klassisk topp och ett schabrak.

Jag hoppas att du gillade månadens livsstilsinlägg!

Vänlig hälsning,

Tiina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.