fbpx

Visar 1–20 av 61 resultat

KvalitetsNÅLAR

Att välja rätt typ och grovlek på symaskinsnålen kan vara avgörande om ditt syprojekt ska lyckas eller ej. En nål som är tillverkad av högsta kvalitet har tillräckligt lång livslängd att räcka till ett helt syprojekt.

Oavsett hur avancerad symaskin du har är det viktigt att välja korrekt nål för bästa möjliga syresultat. Det är också viktigt att byta nål ofta. En böjd, uddstött eller sliten nål gör mer skada än nytta. En skadad nål förstör fibrerna, orsakar hoppstygn och motverkar trådspänningen.

Organ nålar finns i 55-120, där nålens nummer indikerar grovleken på nålen: ju lägre tal, desto tunnare nål. En tunn nål rekommenderas till tunna tyger och grova nålar till grövre tyger. Janome rekommenderar Organ Needles nålar till sina sy- och overlockmaskiner.

Läs mer om Organ Needles här.Nålguide


En nål för varje tillfälle

Läs mer
Organ Universal 70, 5-pack

Universal

Universalnålen har en skarpt slipad nålspets och används till sömnad i vävda tyger som t.ex mocka, manchester, organsa, batist, linne, poplin, ylle och bomullstyger m.m. Nålen går exakt och rakt igenom tygets trådar och skapar den rakaste av raksömmar. Sy med sytråd av god kvalitet.

Organ Broderi 75-90, 5-pack

Broderi

Broderi nålen har längre och större nålsöga med en speciell lutning mot griparen. Broderinålen förhindrar hoppstygn och tillåter brodering i alla riktningar med olika grovlekar på trådkvaliteter. Förhindrar även att tyget drar ihop sig vid brodering.

Broderinålen är identisk med Blue Tip nålen.

Organ Metall 90-100, 5-pack

Metall

Metallnålen har ett stort nålsöga, dubbelt så långt och fyra gånger bredare än universalnålen. Detta minimerar att specialbehandlad trådar såsom metalltråd går av. Lämplig till både sömnad och brodering. Sänk med fördel hastigheten vid sömnad och brodering med metalltrådar.

Organ Top Stitch 90, 5-pack

Top-stitch

Top-Stitch nålen passar utmärkt till att sy fylliga stickningar, knapphål och quiltsømmar med grova eller dubbla trådar. Nålsögat och trådspåret på nålen är dubbelt så stort mot en universalnål. Spetsen är skarp och producerar en jämn och rak raksöm.

Organ Titanium 75-90, 5-pack

Titanium

Titanium nålen är specialbehandlad med titanium nitride för längre levnadslängd. En stark nål som undviker vibration vid brodering och sömnad. En semiprofessional nål som används till tuffa tag vid både sömnad och brodering.

Organ Silke 55, 5-pack

Silk

Silk nålen är en extra tunn ball point nål i liten storlek. Silk nålen är lämplig till sömnad i sammet, satäng, siden, bad- och underklädssömnad. Nålen har ett stort nålsöga med brett trådspår i förhållande till nålstorlek, koniskt skaft som motverkar hoppstygn och att tunna tyger drar ihop sig.

Organ Jersey SUK Ball Point 100, 5-pack

Jersey

Jersey nålen är till vävda och stickade tyger som single jersey, fleece, bad- och träningklädtyger använder du jersey nålen som har en kulformad spets. Den kulformade spetsen går lätt i genom tyget mellan tygets trådar vilket förhindrar att maskor löper. Sy med sytråd av god kvalitet.

Organ Broderi Anti-Glue 75, 5-pack

Broderi – anti glue

Anti-Glue nålen har goda egenskaper vid brodering på tyger som är fixerade med självhäftande spray, kardborreband eller klisterpapper. Anti-Glue nålen minskar risken för att spray eller klister fastnar i nålens trådspår eller i nålsögat. Även trådbrott och hoppstygn minimeras. Nålen har lång livslängd.

Organ Microtex 60-70, 5-pack

 Microtex

Microtex nålen används till sömnad i tyger som är mycket täta, tunna och silkiga. Passar utmärkt till batist, chiffong, organsa, spets, linne, frotté och andra microtex tyger. Microtex nålens smala, tunna spets med relativt stora nålsöga skadar ej och drar ej ihop dessa mycket tätt vävda tyger.

Organ Tvilling 2,0mm 70, 2-pack

Twin

Tvillingnålen består av två nålar som sitter fast i ett fäste. 4 och 6 mm mellanrum passar fint till fållar på kläder. För dekorsömnad, quiltning och stråveck används den 2 mm breda tvillingnålen. Passar till vävda tyger.

Organ Super Stretch HAx1SP 75-90, 5-pack

Super Stretch

Superstretch nålen är anpassad till overlockens höga syhastighet samt utformningen tillåter griparen att komma nära nålen för att skapa perfekta stygn.

Organ Combi Box, 10-pack

Combi

De mest sålda nåltyperna i en förpackning. Passar utmärkt till dig som nyss börjat sy eller till dig som vill ha bra reservnålar hemma.

Combi Boxen innehåller totalt 10 st nålar: Universalnålar 1/70, 2/80, 2/90, Jeansnålar 1/90, 1/100 och Stretchnålar 2/75, 1/90.

Organ ELx705 90, 5-pack

Over- och Coverlock

EL nålen är en extra styv och stark nål, anpassad till overlockens höga hastighet och med precision för speciellt tvillingsömmar med coversöm maskiner.

Organ Skinn 90-100, 5-pack

skinn

Skinn nålen är perfekt för sömnad i skinn, plast och vinyl rekommenderas skinn nålen. Den har en vinklad kilformad spets designad som en knivsegg för att skära lagom stora hål. Nålen går igenom skinnet och hålformationen tillåter tråden att bilda stygn utan att orsaka skada i materialet.

Organ Quiltning 75-90, 5-pack

Quiltning

Quilt nålen har en speciell lutning mot griparen för att förhindra hoppstygn. Passar utmärkt  till quiltning men även lämplig till lappteknik och sömnad av knapphål. Nålspetsen är tunn och efterlämnar minimala hål i quilten samt minskar motståndet vid quiltning genom tjocka quiltar.

Organ Tvilling Stretch 4,0mm 75, 1-pack

Twin stretch

Tvillingnålen består av två nålar som sitter fast i ett fäste. 2,5 och 4 mm mellanrum passar fint till fållar på kläder i stretchtyger.

Organ Jeans 110, 5-pack

Jeans

Jeans nålen är till kompakt, vävda tyger med hård yta som t.ex. jeans, vaxduk, preparerade tyger, flanell och skinnimitationer m.m använder du jeansnålen. Nålen är extra stark och böjer sig inte p.g.a. den smala avrundade spetsen, det styva nålskaftet och det smala nålsögat.

Organ Multi Box, 5-pack

Multi

Blandade nålar i en förpackning. Passar utmärkt till dig som nyss börjat sy eller till dig som vill ha bra reservnålar hemma.

Multi Box innehåller totalt 5 st nålar: Tvillingnål 2 mm 1/80, Universalnålar 1/80, 1/90, Jeansnålar 1/90 och Stretchnålar: 1/75

show blocks helper

INTRESSE

KUNSKAP

MASKINTYP

Användningsområde

Färg

Filter

Finish

Grovlek

Typ av maskin

Material

Storlek

Tyg

Typ