fbpx

Lägg upp en klänning

Jag fick leta genom mammas gamla kläder i sommar på jakt efter plagg jag kunde tänka mig att gå med. Bland hennes kläder hittade jag denna fantastiska jeansklänning. Jag tyckte otroligt mycket om den, men jag tyckte att den var lite för lång.

 

Jag bestämde mig för att lägga upp den ca 10 cm. Det är otroligt enkelt att lägga upp plagg. Speciellt om tyget är lätt att jobba med.

Det finns flera sätt att göra det på. Du kan till exempel overlocka kanten längst ned, vika in den, pressa och sy en stickning. Sättet jag la upp klänningen på var att vika dubbel kant längst ned, pressa med strykjärn och sy två stickningar längs vikningen. Det var så klänningen var sydd från förr och därmed matchade den nya avslutningen resten av klänningen.

Det är så mycket bättre att göra små ändringar på plagg än att slänga dem. Dessutom känns det ganska nice att gå med ett plagg mamma brukade använda.

 

Ingrid Bergtun

I Ingrid´s syrum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.