fbpx

Laptop case – så här syr du ett eget!

Ingrid Bergtun visar hur du enkelt syr laptop case!

Jag använder min dator varje dag på jobbet, men jag har aldrig tänkt på att jag kan sy ett alldeles eget case förens nu! Det är verkligen super enkelt.

Välj ett tyg du tycker om. När du väljer tyg, tänk på att det är smart att välja ett som är lite tjockare och stabilare så att det skyddar datorn så mycket som möjligt

Ta utgångspunkt i måtten på din dator när du ska räkna ut hur mycket tyg du kommer att behöva.

Så här syr du ett laptop case

Klipp ut två bitar som bilden nedanför visar. Den största biten är till själva raset, och den minsta är till insidan av locket.

 

Ingrid Bergtun visar hur du enkelt syr laptop case!

När du har klippt ut de två bitarna, viker du kanten längst ned på den minsta biten, baka och pressar sedan ned med strykjärn. Kanten längst ned på den största biten, viker du in dubbelt, pressar ned med strykjärn och syr en stickning.

Hela caset sys ihop i samma omgång. Lägg bitarna som på bilden nedan, fäst med knappnålar och sy runt hela. Därefter klipper du hörnen och vänder caset ut och in och pressar innan du trimmar sömmonnet och syr en stickning runt hela.

Ingrid Bergtun visar hur du enkelt syr laptop case!

Till slut väljer du hur du vill stänga ditt case. Jag valde knapp och knapphål. Du kan även ha kardborreband eller tryckknappar till exempel. Om du syr knapphål, bör du stryka på vliselin för att få bättre stabilitet.

Jag vill gärna se ditt laptop case om du syr ett likadant!

Tagga mig gärna om du lägger ut en bild på instagram (ingridbergtunsyr)


Ingrid B

Vill du ha fler sömnadsbeskrivningar? Läs mer på Ingrid´s blogg: Ingridbergtun

I Ingrid´s syrom

Bomullstrådar

Konfetti Dark Navy

79,00 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.