fbpx

Maj är här

Maj är här.

  Fladdrande gardiner och blommor i håret

Maj är här och vi kan äntligen njuta av morgonkaffet ute på trappen och samlas i parken med familj och vänner på varma sommarkvällar. Det börjar klia i fingrarna när man granskar trädgården eller balkongen efter en lång, kall vinter. Kanske känner man ett behov av att ta lite extra hand om sig själv också. Ansiktsmasker, pedikyr och manikyr – ja tack, gärna!

Hemmaspa

Det finns många härliga produkter man kan köpa för kropp och själ, men varför inte göra något själv? Det blir även en fin present att ge bort om du är bjuden på sommarfest eller liknande. Jag har googlat mig fram till ett enkelt recept på hemmagjort badsalt. Jag rekommenderar verkligen att följa det här receptet. Kroppen blir ren och mjuk, och naglarna fina och redo att lackas med snyggt nagellack i en somrig färg. Se recept nedan.

Romantiska loppisar

Förutom att vara kreativ med det som redan finns hemma, älskar jag att besöka alla romantiska loppisar som dyker upp under våren och sommaren. För mig har saker jag köper secondhand mycket mer charm än om jag köper nytt. Kan du tänka dig att köpa ett vintage zinkbadkar? Det ger charm och jag tycker att det passar perfekt ute i trädgården. Barnen kan bada i det, men man kanske får plats där i själv också? Fyll det med varmt vatten och blanda in badsaltet. Ta med dig din favorit bok och fyll ett glas med en uppfriskande sommardrink i din smak. Finns det något mer avkopplande? Dessutom kan det vara ett sätt att göra barnens kvällsbad lite roligare.

Njut av nuet

Jag förespråkar för lugn och ro och avkoppling i maj. Koppla bort den stressade vardagen, dra dig tillbaka i sommarstugan och njut av lugnet. Blunda, slappna av i axlarna, och koppla på andningen som går inn och ut i kroppen. Sitt alldeles stilla och njut av vårsolen, gå en promenad eller gör mer handarbete. Att njuta av livet här och nu, må kännas långt borta ibland, men det är närmre än du tror.

“Välkommen, kära sommar
Som jag har väntat på dig
Nu ska jag hitta en hängmatta i skuggan
Läsa en bok och bara unna mig”

 

(https://tekstforslag.com)

Den här månaden kommer vi att visa dig olika projekt, som är perfekta för den här härliga tiden på året. Håll utkik under månadens gång för att inte missa gratis sömnadsbeskrivning på en vacker kimono, dekorationer på handdukar, gardiner och till och med tips på hur ett gammalt, slitet fönster blir fint igen.

Önskar dig en härlig månad,

Ragna

Produkter i projektet

Slut i lager

Overlock

MyLock 644D

6 495,00 kr
3 095,00 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.