Om oss

Red dress woman laughing against red wall

SÖMNAD ÄR KUL

Det var precis det som bidrog till att Jon M. Soløy startade Scandinavian Home Products AS.

Att skaparglädjen skulle få utrymme att växa var viktigt för honom och han ställde sig frågan; Hur gör vi sömnad enkelt och kul för våra kunder? Svaret hittade han i god kunskap, kvalitetssäkra, användarvänliga produkter, en rad produktspecialister och genom att ha en bra dialog med kunderna.

SHP AS har varit i symaskinsindustrin sedan 1994 och i 1996 etablerade vi SHP AB för våra svenska och danska kunder.

Vi har bevisat vår styrka genom att uppnå god marknadsandel och stöd från våra kunder. Idag är vi ledande inom branschen och på väg mot nya, spännande utmaningar för framtiden.

Vi vill öka människors färdigheter och hjälpa dem med att vidga sina gränser. Sömnad ÄR kul!

 
VD på Scandinavian Home Products AS och AB

Jon M. Soløy
VD och Grundare

Jon M. Soløy började sin karriär bakom disken i sin fars symaskinsbutik som 18-åring. Här började hans misson om att sprida skaparglädjen.
Idag är han VD för SHP AS i Norge och SHP AB i Sverige och Danmark med totalt 18 anställda.

janome

Världens främsta tillverkare av kvalitetssymaskiner.

Med fokus på kvalitetssäkra, användarvänliga produkter, som produceras efter strikta miljö- och kvalitetskrav. Janome arbetar även för att stötta balansen mellan familj och arbete inför framtiden. Läs mer om Janome längre ner på den här sidan och se gärna filmen som skapades i samband med det allra första Janome European Institute som ägde rum i Portugal, Maj 2017.

Miljö- och kvalitetskrav

Alla Janome´s fabriker har tilldelats ISO 14001 och ISO 9002 certifikat. Som bevis på att företaget uppfyller de krav som respektive standard kräver, certifieras företaget av ett oberoende certifieringsorgan. ISO 14001 är en internationell accepterad standard, som utgör grunden för fastställande av miljöledning. ISO 9002, avser kvalitetskontroll för att ge en hög standard i alla led och startar redan vid designen av varje enskild del.  Denna del för del, moment för moment kontroll, betyder för dig som Janome ägare, att du kan lita på kvaliteten hos din Janome produkt.

Eget utvecklingscenter

Janome fortsätter sitt åtagande att utveckla ett stort spektra av högkvalitets symaskiner för att tillfredsställa behovet hos dagens kunder. Utvecklingen innefattar även programvaror för stygnsättning och diverse tillbehör med inriktning att öka värdet av Janome produkterna. Med koncentration på vår styrka att producera goda produkter, möta kundens behov och sträva efter att förbättra kvaliteten och skaparglädjen hos alla sömnadsglada människor från hela världen. Nu arbetar vi mot att nå 70 miljoner producerade kvalitets symaskiner.

”Next Generation Friendly” certifikat

Den 18 juli 2008, tilldelades Janome “Kurumin Mark”-certifikatet. Certifikatet är baserat på den Japanska regeringens lag om att verka för åtgärder som stöttar tillväxten av den yngre generationen “Law to Promote Measures to Support the Development of the Next Generation”. Namnet Kurumin kombinerar inlindandet av ett spädbarn och idéen om en arbetsplats som spelar en väsentlig roll genom att ge stöd åt anställda föräldrar. Under många år har Janome aktivt engagerat sig i att skapa förutsättningar som stöttar balansen mellan familj och arbete inför framtiden. För denna insats har Janome tilldelats certifikatet “Next Generation”. Certifikatet utfärdas av “the Ministry of Health, Welfare and Labour”, och ges till företag som aktivt ger stöd åt föräldrar till den uppväxande generationen.

Producent

Janome grundades 1921 med inriktning att producera symaskiner. 1936 invigde företaget Koganei fabriken i Tokyo, som var det första samlingsband fabriken för symaskiner. 1969 etablerades Janome Taiwan och 1988 Janome Thailand.

I dag blir avancerade broderimaskiner fortfarande producerade på Koganei fabriken i Tokyo. Janome Taiwan producerar elektroniska symaskiner och overlockmaskiner samt mekaniska modeller. Janome Thailand producerar mekaniska modeller. Janome Sewing Machine Manufactoring Co., Ltd, ett företag med en total årsproduktion på över 2 miljoner symaskiner.