fbpx

Ridbyxor i mjuk stretch med broderi

Ridbyxor i mjuk stretch med broderi

Ridbyxorna är till för att skydda benen mot skavsår och ge dig bättre grepp i sadeln. Sömmarna på ridbyxorna placeras så att de inte ska förorsaka obehag. Jag valde att sy ett par bekväma ridbyxor i mjuk stretch och broderade ett vackert hästhuvud på höften.

Material och tillbehör

Knappnålar

Måttband

Stretchtyg 120cm/150 cm bredd

Mockaimitation 60 cm/150 cm bredd

Stabilisering påpressbar och avrivbar

01| skär till

Jag valde ett tightsmöbster från Svenska Mönster 4V07, men ändrade så att bensömmen placerades på sidan istället för insidan av benet. Rita av mönsterdelarna och rita på fri hand ett mönster till mockaskoningen. Klipp ut i stretchtyg två ben där fram- och bakstycket är en del utan innersöm, fåll nertill: 2 st 15×22 cm och linning: 15 x70 cm. Klipp ut 2 delar av ditt ritade mönster i mockaimitation.

02| broderi

Importera broderidesignet i jef. format. Jag köpte mitt broderi på emblibrary´s hemsida. Sätt i en ny Organ Blue Tip nål #75 och trä broderimaskinen med Wonderfil Splentor broderitråd till övertråd enligt färgförslagen som följer med broderiet. Montera spolhus med gul markering som har en högre trådspänning som drar ner övertråden mot avigsidan, vilket säkrar ett vackert broderi. Trä med Wonderfil DecoBob till undertråd. Pressa stabilisering på ena ridbyxbenet där du önskar ditt broderi. Montera i brodeiramen, välj med fördel magnetklämmorna som följer med Skyline S9. Tyget sträcks då inte på samma sätt som om du monterar med innerram. Placera upp till flera lager avrivbar stabilisering under ramen, beroende på tyg och broderi. Brodera designet. Pressa från baksidan.

03| mockaimitation skodda ben

Trä ovelockmaskinen med matchande Wonderfil Designer Overlocktråd, jag valde Tahuna Sand, färgnummer 899 som matchade mitt tyg perfekt. Overlocka med 4-trådig overlock runt bägge mockaimitationsbitarna. Denna söm kommer att bli synlig. Placera mockaimitationbitarna på byxbenen. Montera Organ Microtex nål #70 som problemfritt syr igenom det kompakta materialet. Trä Skyline S9 med en Wonderfil DecoBob tråd, en tunn tråd som nästan blir osynlig från framsidan. Montera den smala övermataren med smal fot för synkroniserad matning av två olika material. Välj superstretchsömmen # 14 och sy fast mockaimitationen på benen.

04| sid- och grensöm

Sy med 4-trådig overlock ihop först sidsömmarna och därefter grensömmen.

05| fåll och linning

Sy ihop benens fållbitar och linning med 4-trådig overlocksöm, vik dubbel och sy fast nertill och i linningen. Pressa.

Lycka till med sömnad!

Om du lägger ut bilder på ditt projekt i sociala medier blir vi väldigt glada om du taggar oss @Janomescandinavia #minjanome #janomescandinavia

Hälsningar,

Marie

Produkter i projektet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.