fbpx

Ridtröja i filt eller fleece

Ridtröja i filt eller fleece

En värmande ridtröja till arbetet i stallet eller ridturen finns det alltid behov för. Av en filt- eller fleecepläd syr du enkelt en fin, figursydd men ändå bekväm varm tröja att knyta runt midjan under ridturen. Tröjan värmer och håller dig torr under regnjackan om det regnar ute.

Material och tillbehör

KAI Sysax 5,5″

KAI Skräddarsax 10″

Knappnålar

Måttband

Fleecepläd eller tyg 120 cm/150 cm bredd

Stabilisering med lite stretch 60 cm

Knytband 2 m

Svenska Mönster 7-H-06

01| skär till

Rita av mönsterdelarna, jag använde Svenska Mönster 7-H-06, till modell D. Klipp till alla delarna i fleecetyg. Pressa stabilisering på avigsidan av infodringarna.

02| infodring fram och bak

Sätt i nya Organ Super Stretch nålar #80 i overlockmaskinen och trä med WonderFil Designer sy- och overlocktråd, jag valde Southern Coral färgnummer 156 som matchar mitt tyg perfekt. Denna underbara färg på tråden passar till de flesta rosa/aprikosa nyanser, ett bra alternativ att ha i sin trådsamling. Trä för 4-trådig overlocksöm. Sy ihop axelsömmarna och overlocka infodringens sömsmån som ej ska sys ihop mot framstycket.

03| Axelsömmar och ärmar

Placera framstycke mot bakstycke, räta mot räta och sy bägge axelsömmarna. Nåla fast ärmarna i ärmhålen räta mot räta, var noggrann så att korrekt ärm hamnar i rätt ärmhål och att axelmarkeringen stämmer med axelsömmen. Sy i ärmarna. Sy därefter ihop sidsömmarna, glöm inte att nåla fast knytband på höger insida och vänster utsida så att de sys in i sömmen. Pressa.

04| sy ihop

Nåla fast infrodringen i halsringninen, räta mot räta. Glöm inte att nåla fast knytband så att de sys in i sömmen. Sy fast infodringen.

05| fålla

Montera en ny Organ universalnål # 80 i symaskinen, trä med matchande över- och undertråd. Välj raksöm och fålla ärmar och nertill. Sy därefter fast infodringen.

Lycka till med sömnad

Om du lägger ut projektet i sociala medier blir vi glada om du taggar oss @janomescandinavia #minjanome #janomescandinavia

Hälsningar,

Marie

Produkter i projektet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.