fbpx

Skära till långa kantband

Att bandkanta med kantbandsvikare och Coversömmaskin ger ett drömresultat på babybodys, babyfiltar, träning- bad- och underkläder. Du kan även använda vävt tunt bomullstyg för att t.ex. sy vimplar/flaggspel. Det går snabbt och är så otroligt enkelt. För att göra det ännu enklare så skär jag till långa kantband av rundstickad interlock, ribb eller vävt tunt bomullstyg. Jag tänkte visa dig hur man enkelt skär till ca. 40 meter kantband av 1 meter rundstickad interlock på 170 cm bredd.

Allt du behöver ser du på bilden nedan.

.

01.

Du behöver

  • Skärmatta, en bra storlek är minst 90 x 60 cm

  • Rullkniv

  • Linjal med centimeter minst 60 cm lång (jag markerar med tejp vilken bredd jag ska skära)

  • Rundstickad interlock (jag tvättar tyget först)

1 m på 170 cm bredd blir ca: 40 meter kantband med 42 mm bredd.

02.

Janome har kantbandsvikare i tre olika storlekar: Färdigt mått 8-, 12- eller 15 mm breda.

8 mm passar fint till under- och träningskläder, 12 mm till barnkläder där du ska fästa tryckknappar och 15 mm passar bra till interiör och större vuxenkläder.

Kantbandsvikaren har markering med färdigt mått och tillskärarmåttet. Kontrollera vad det står på din kantbandsvikare innan du skär till remsorna.

03.

Bred ut tyget på skärmattan, vik upp så att ca: 2/3 delar ligger dubbelt. Skär därefter rent kanten som ofta blir lite vågig efter tvätt.

04.

Skär remsor genom det dubbelvikta tyget (4 lager tyg), var noggrann så att du får jämna fina remsor. Fortsätt hela tygets längd eller så långt som du vill.

05.

Vik ut tyget så att den ej skurna delen ligger på skärmattan. Lägg linjalen diagonalt från första till andra remsan och snedskär. Skär bort den första biten. Fortsätt skära genom hela tygstycket.

Om du använder kantbandsvikaren och lägger ut i sociala medier får du gärna tagga oss

@janomescandinavia

Jag ser fram emot att se dina syprojekt!

Marie Eivik

I Marie´s syrum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.