Vilka är vi?

Marit Flåten Johannessen

Expert inom symaskinsbroderi och nytänkande quiltning. Detaljerade, mer avancerade projekt tillverkas mer är gärna. Marit har gjort den berömda “Mosaik-quilten” som innehåller mer än 5 miljoner broderade stygn och som förtrollat alla som sett den.

Matilda Eivik

Nybörjare inom sömnad med ett stort intresse för mode och inredning. Uppskattar redesign och är nyfiken på maskinbroderi.

Marie Eivik

Sytt sedan barnsben. Intresset väcktes för att försörja första hästen och utvecklades sedan till att bli sybutik. Är sedan 20 år tillbaka anställd hos Janome Skandinavien och är idag marknadschef. Brinner för mode och inredning i både enklare och mer avancerade former.

Om att sprida skaparglädje

Att låta kreativiteten flöda och få skapa i sitt eget syrum är drömmen för de flesta av oss med passion för sömnad. Sömnad är en viktig del i våra liv. Det är dessutom bevisat att sömnad är bra för hälsan. Med handarbete kan du stressa ned och sänka både blodtryck och puls.

Vi på Janome Skandinavien är helt övertygade om att precis alla kan sy! Det spelar ingen roll hur gammal du är, eller vem du är – alla som vill kan sy. Så länge kreativiteten och inspirationen finns där, väcks också glöden för att vilja och kunna skapa. Just därför är det så viktigt för oss att försöka att sprida skaparglädjen.

Så vad inspirerar dig? Kanske är det en känd mode designer, eller kanske är det en förebild så som din mormor? Är det tidningar, bilder, musik eller resor som väcker den där glöden inom dig? Oavsett vad det är som inspirerar just dig, så hoppas vi att vi kan hjälpa dig en liten bit på vägen. Eller bara vara något att vila ögonen på en liten stund.

Den förtrollande quilten

Med över 5 miljoner stygn!

“To be creative is to let little pieces of your heart go & place them into each project you make”

Res med stil

Skopåsar med vackra broderier, passfodral med smarta funktioner & en fantastisk weekend-väska!

Sy till baby

Sy en body, en tipi eller varför inte en babyfilt. Endast fantasin sätter gränserna.

Drömmen om ett syrum

Kan bli sann! Kanske syr du på köksbordet, i en liten hörna i vardagsrummet eller kanske har du sån tur att du har ett alldeles eget syrum. Det viktigaste är trots allt att du har en plats som inspirerar dig i ditt hem. Låt oss inspirera dig:

Inspirerande länkar

B.Wear Svenska mönster Annette Philip Design

Det senaste från instagram

Gå på kurs hos oss

Ibland håller vi kurser. Är du intresserad av broderi, men vet inte var du ska börja? Kanske vill du utöka dina kunskaper inom stygnsättningsprogrammet Digitizer, eller kanske behöver du bara komma i gång med din nya symaskin.

Kurser 2018

Om det blir aktuellt med några kurser i år, kommer de att listas nedanför. Kom ihåg att även din återförsäljare kan erbjuda kurser. Se en fullständig lista över våra auktoriserade återförsäljare nedan.

Återförsäljare

Gratis sömnadsbeskrivningar

Här hittar du gratis sömnadsbeskrivningar. Allt ifrån enklare till mer avancerade projekt. Lycka till!

Vad händer hos oss just nu?

Här kan du hålla dig uppdaterad på vad som händer hos oss just nu – och i framtiden. Följ oss även i sociala medier för att inte missa något.