fbpx

Sy din alldeles egna keps

Redesigna keps

Sy en keps med Ingrid Vik Lysne!

Innan jag lärde mig att sy, slog det mig aldrig att man syr kepsar. Det var kanske det stela tyget och den hårda skärmen, som fick mig att tänka att kepsen inte hade något med sömnad att göra, men det har det absolut!

Jag ville utmana mig själv och sy en keps, men visste inte helt var jag skulle börja om jag skulle sy den från grunden. Det blev därför ett besök till en second hand butik och där köpte jag första bästa keps. Jag använde kepsen för att klona en ny keps av en gammal broderad duk. Om du vill prova samma sak – så har du sömnadsbeskrivningen här:

Redesigna keps

Först tittar du ordentligt på hur kepsen är sydd och vilka delar den består av. Ta gärna bilder. Så sprättar du upp alla sömmar i kepsen och lägger ut delarna. Sedan lägger du alla delar på ett papper, ritar runt och klipper ut. Det här är dina mönsterdelar. (På min keps var de två bakdelarna på kepsen lika, och de fyra delarna på framsidan. Jag använde därför samma mönsterdel, så att jag var säker på att delarna som skulle vara lika, faktiskt blev det).

Janome Decor Computer 6030 och keps

Lägg mönsterdelarna på tyget du har valt och klipp ut. Sy ihop delarna, så som på den gamla kepsen.

Sprätta upp sömmarna i skärmen och ta av det gamla tyget. Lägg skärmen in i det nya skärm-”överdraget” du precis har sytt. Sy fast innerkanten. Råkanterna i kepsen kan du dölja med att handsy kantband över dem. Det gör också att kepsen blir lite stelare – något som kan vara bra om du har valt ett mjukt tyg.

LYCKA TILL! Skicka mig gärna en bild på din keps
🙂

Ingrid Vik Lysne

För flera sömnadsbeskrivningar gå till Ingrids blogg: Ingridviklysne

I Ingrid´s syrum

Bomullstrådar

Spagetti White

79,00 kr

Overlock

MyLock 644D

7 495,00 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.