fbpx

SY en liten väska i skinn

Hur du syr en liten väska i skinn med Janome Decor Computer 6030

Lär dig hur du kan sy en liten väska i skinn med blixtlås av en skinnkjol.

Tidigare i höst köpte jag en gammal skinnkjol på loppis. Skinnet var hårt och många av sömmarna var väldigt fula. Dessutom hade fodret blivit slappt, så pass att det stack ut under kanten på kjolen. Det var helt enkelt inte så lockande att använda skinnkjolen som den var. Anledningen till att jag köpte skinnkjolen, trots alla skavanker och fel, är därför att skinn är ett bra kvalitetsmaterial som är roligt att redesigna! Här visar jag dig hur jag sydde en liten väska av skinnkjolen:

Skinntyg med KAI PRO Skräddarsax

Blixtlåset jag ville använda var 20cm långt. Jag klippte därför ut en bit som var 21cm x 32cm. Jag var nyfiken på om min sax skulle tåla det, men min kära KAI PRO skräddarsax klippte genom skinnet som om det hade varit varmt smör.

Sedan sydde jag fast blixtlåset. Många tror att man måste ha en special-symaskin för att kunna sy i skinn. Min erfarenhet är att det går alldeles utmärkt med en helt vanlig symaskin, så länge man byter ut den vanliga nålen mot en skinn-nål. Min DC6030 klarade jobbet galant.

DIY Sy liten väska med Janome

Så här såg det ut när jag hade sytt fast blixtlåset i kortsidorna av rektangeln.

Skinntyg

Jag vände tyget, och sydde ihop båda sidorna – från blixtlåset och ned till botten av väskan. Därefter var det bara att vända tyget igen och pressa ut hörnen lite. Och voliá, så förvandlades skinnkjolen till en liten väska som kan fyllas med precis vad som helst, exempelvis sy tillbehör! 🙂

DIY Sy skinnväska av skinnkjol

Ingrid Vik Lysne

Vill du ha mer sömnadsbeskrivningar? Läs mer på Ingrid´s blogg: Ingridviklysne

I Ingrid´s syrum

Slut i lager

DecoBob

DecoBob Black

98,00 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.