fbpx

Sy julstrumpa

julstrumpa DIY

Sy julstrumpa

Den här fina julstrumpan har jag sytt i sammet och bomull med passpoalband i kanterna.

Material och tillbehör

Janome Decor Computer 6030

KAI Pro Skräddarsax

Ca. 0,5 m tyg till utsidan av strumpan (jag använde sammet)

Ca. 0,5 m tyg till fodret (jag använde bomull)

Passpoalband

Julstrumpa DIY

01| Rita

Först ritade jag en strumpa i den storleken jag ville ha på ett bakplåtspapper. Sedan ritade jag en fyrkant med samma bredd som högst upp på strumpan.

Julstrumpa DIY

01| rita

Jag ritade en strumpa i den storleken jag ville ha på et bakplåtspapper först. Sedan ritade jag en fyrkant med samma bredd som högst upp på strumpan.

02| Klipp och sy

Klipp ut 4 delar av strumpan (2 sammet och 2 bomull) och 2 av fyrkanten (båda i bomull).

Sy fast delen högst upp på strumpan i fyrkanten både uppe og nede så du har två lika bitar som du lägger på varandra som bilden visar. Lägg strumpdelarna räta mot räta med passpoalbandet mellan.

Julstrumpa DIY Syklart
Julstrumpa DIY Syklart

02| klipp och sy

Klipp ut 4 delar av strumpan (2 sammet och 2 bomull) och 2 av fyrkaten (båda i bomull).

Sy fast delen högst upp på strumpan i fyrkanten både uppe og nede så du har två lika bitar som du lägger på varandra som bilden visar. Lägg passpoalbandet mellan de två sammetsbitarna.

03| Nåla och sy

Nåla fast och sy runt hela strumpan så som den svarta linjen på bilden visar. Lämna en öppning i fodret så att du kan vända strumpan. Jag har 1 cm sömsmån längs ytterkanten på strumpan och 1,5 cm sömsmån längs fodret så det blir lite mindre än yttertyget.

Klipp små hack i sömsmånen där tyget rundas så att strumpan vänder sig fint innan du vänder den och syr ihop öppningen innan du lägger i fodret. Pressa strumpan, så är du klar!

03| Nåla fast och sy

Nåla fast och sy runt hela strumpan, så som den svarta linjen på bilden visar. Lämna en öppning i fodret så att du kan vända strumpan. Jag har 1 cm sömsmån längs ytterkanten på strumpan och 1,5 cm sömsmån längs fodret så det blir lite mindre än yttertyget.

Klipp små hack i sömsmånen där tyget rundas så att strumpan vänder sig fint innan du vänder den och syr ihop öppningen innan du lägger i fodret. Pressa strumpan, så är du klar!

Grattis!

Tagga mig gärna i inlägget om du syr en likadan och lägger ut bild på intstagram @ingridbergtunsyr

Hälsningar,

Ingrid

Produkter i projektet

SAXAR OCH SKÄRUTRUSTNING

KAI Pro Sax (Slim) 250mm

1 198,00 kr

En tanke om “Sy julstrumpa

  1. Malin Svensk Björck says:

    Det här inlägget gillar jag verkligen. Älskar julen och att sy olika julgrejer och har sytt julstrumpor förut men aldrig tänkt på hur snyggt det är med passpoal band.
    Dags att uppdatera hundarnas julstrumpor. Har ju lite tid på mig som tur är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.