Sy picknickfilt

Under sommarens lediga dagar vill vi äta där vi trivs bäst, på stranden eller på picknickfilten i det gröna. Vi syr en vattentät picknickfilt som inte drar med sig hela sandstranden eller skogen hem. Filten är dessutom enkel att rulla ihop och packa med sig hem med fastsydda knytrep.

Du behöver:

Klipp till:
Tyg 1: 3 rektanglar 48 x 66 cm (inkl. 1/4” sömsmån)
Tyg 2: 3 rektanglar 48 x 66 cm (inkl. 1/4” sömsmån)
Tyg 3: 3 rektanglar 48 x 66 cm (inkl. 1/4” sömsmån)

Alternativt skär bort fållkanterna på 9 st kökshanddukar i olika färger och mönster. Se till att alla kökshanddukarna har samma mått.

Gör så här:
Förberedelser:
1. Jag börjar med att skära till alla rektanglar från tre olika textilier. Skärmattan och rullkniven är utmärkta redskap för att få exakt samma mått på alla rektanglarna.
2. Montera ny Organ universalnål #80. Trä symaskinen med WonderFil Konfetti bomullstråd både över- och undertråd. Montera 1/4 inch foten för exakt sömsmån och välj raksöm för lappteknik, söm Quilt 02, stygnlängd 1,8 för täta hållbara sömmar.
3. Sy ihop alla rektanglarna 3 x 3 rader till ett stort lapptäcke.
4. Placera vadden under lapptäcket och montera den breda övermataren. Montera ny Organ Top Stitch nål #90. Välj raksöm med långa stygn 4. Quilta i valfritt mönster över hela flten så att vadden håller ihop med lapptäcket. Jag valde att quilta diagonalt över hela flten.

Tips: Jag quiltade ej genom vaxduken för att få en vattentät baksida.

5. Placera vaxduken räta mot räta mot lapptäcket. Nåla fast två dubbla rep mitt på ena kortsidan med ca: 30 cm mellanrum. Sy runt hela flten med övermataren och raksöm, stygnlängd 3. Jag lämnar en liten öppning på ena långsidan så att Jag kan vända flten.
6. Vänd flten och och sy ihop vändhålet för hand.

Lycka till!

En tanke om “Sy picknickfilt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *