fbpx

Sy till Baby garderoben

Att sy babykläder är enkelt om man använder ett bra mönster, kvalitetstyger, overlock och coversömsmaskin. Det går snabbt och resultatet blir otroligt imponerande.

Du behöver:

Klipp till:
Rita av bodymönstret i önskad storlek på mönsterpapper. Klipp ut alla delar enligt mönsterbeskrivningen. Lägg inte till sömnsmån vid halsen och runt benen där vi ska bandkanta. Skär till exakt 42 mm breda remsor av interlocktyget till kantband. Du behöver ca: 150 cm.

Gör så här:

 1. Sätt i en ny Super Stretch HAx1SP Organ overlocknål #75 i overlockmaskinens högra nålhål. Trä overlockmaskinen med 3 trådar för 3-trådig overlocksöm. Trådspänning för alla trådar på 3, stygnlängd 3 och differentialen på 1-1,25 beroende på tygval.
 2. Overlocka ihop ena sidsömmen.
 3. Sätt i två nya Kromnålar ELx705 Organ coversömnålar #75 i coversömsmaskinens vänstra och mitten nålhålet. Trä coversömsmaskinen för 3-trådig smal tvillingsöm. Trådspänning för nålarna 4 och gripartråden på 3. Stygnlängd 4 och differentialen på 1.
 4. Byt ut pressarfoten mot den korta foten som följer med kantbandsvikaren och montera kantbandsvikaren. Vi justerar in kantbandsvikaren så att ovansidan på kantbandet är något överlappande. Sicksacksömmen täcker då fint vikningen på insidan. Tips: Vi användar 4-vik då resultater blir både snyggare och mer hållbart.
 5. Bandkanta halsringningen fram och halsringningen bak. Bandkanta därefter fram- och bakstycket nertill i ett enda moment.
 6. Ta bort kantbandsvikaren och fålla ärmarna med coversömmaskinen.
 7. Med overlockmaskien sy ihop den andra sidsömmen och sy ihop ärmarna. Börja nertill sy ett par stygn, stanna med nålen nere och lyft pressarfoten. Dra lite försiktigt i trådkedjan och lägg under foten framför kniven och fortsätt sy.
 8. Sät i ärmen och passa med framstyckets omlott. Overlocka fast ärmen i ärmhålet.
 9. Slå i matchande knappar nertill.

Lycka till!

2 tankar om “Sy till Baby garderoben

 1. Annalena Carlred says:

  Hej!
  Du hade ett så fint baby-set i brunt och mönstrat på mässan i Göteborg i september. Kan du skicka en bild på detta?
  Har köpt en Cover Pro maskin nu 🙂

 2. mm
  Marie says:

  Hejsan Anna Lena, grattis till din nya Cover Pro 2000CPX 🙂 På vår FB sida Janome Scandinavia hittar du många bilder av det bruna/mönstrade baby settet som jag hade med mig till Göteborg. Vad glad jag blir att du tyckte det var fint. På vår FB sida hittar du också vart jag köpt tyget. Lycka till med sömnad, Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.