fbpx

Axelrem på 1-2-3

I sommar fick jag en necessär i present av en vän. Genomskinlig med jordgubbar på. Jag tyckte att den var alldeles för cool för att bara ligga i en resväska med tandborste och deodorant i. Därför gick jag till mina sysaker, hittade ett rött band och två metallringar.

Jag irriterar mig ofta på hur mycket sy-saker jag samlar på mig. Band, ringar, pärlor och tygrester äter upp mer och mer av min skåpplats. Men de gånger jag får en idé, och hittar precis det jag behöver längst bak i skåpet – då är en jag en lycklig samlare.

Den här gången var idéen att göra en rem till necessären, så att jag kan använda den som väska. Metallringarna sydde jag på för hand – en på varje sida av necessären. Med matchande röd tråd, sydde jag många gånger runt metallringen och genom tyget. Varje metallring fick två fästpunkter – så att de tål vikten av plånbok, mobil och nycklar. Genom metallringarna trädde jag ett brett, rött band och sydde ihop ändarna.

Voilá! En jordgubbsväska som får vara med på äventyr, istället för att ligga hemma och vänta på nästa tandborstning!

Ingrid Vik Lysne

I Ingrid´s syrum

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *