fbpx

Vikvägg med skira gardiner

Sy gardiner till vikväggen

Det känns lite som höjden av lyx att kunna skapa en avskärmad hörna i trädgården med ett eget ute SPA. Genom att bygga en enkel vikvägg av gamla fönsterkarmar med sydda skira gardiner, skapar du avskärmning till utebadkaret inför sommarens morgondopp. Vikväggen blir dessutom en fin rumsavdelare inomhus under den kallare årstiden.

Material och tillbehör

KAI Sysax 5,5″

Knappnålar

Måttband

Spetstyg med uddkant ca. 5m

Spiralsnodd

Ögglor och krokar

01| skär till

Mät höjden på innerkarmen och lägg till ca: 8 cm upptill och nertill. Klipp till tre gardinlängder.

02| sick-sack

Sätt i en ny Organ Universal nål #70 och trä symaskinen med WonderFil Konfetti bomullstråd. Jag valde färgnummer KT101 som passar utmärkt till mina oblekta spetsgardiner. Välj sick-sack med stygnbredd 4 och stygnlängd 2. Sick-sacka de två sidorna på varje gardin som ej har uddkant.

03| spiralkanal och rynkhuvud

Vik in 8 cm upptill och nertill på varje gardin, pressa. Välj raksöm med stygnlängd 3 och fålla upptill och nertill. Sy en raksöm 2 cm från fållsömmen så att en kanal till spiralen och rynkhuvud skapas.

04| spiralsnodd med krokar

Skruva ihop fönsterkarmarna med gångjärn. Tillverka 6 spiralsnoddar med krokar i bägge ändor. Skruva i 6 krokar i karmarna enligt gardinmåtten. Trä spiralsnoddarna i spiralkanalerna upptill och nertill på varje gardin. Monter i vikväggen.

Lycka till med sömnad!

Tagga oss gärna på Instagram om du syr en vikvägg 🙂 @janomescandinavia #minjanome #janomescandinavia

Vänlig hälsning,

Marie

Produkter i projektet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.